De Lange Montage

Montage volgorde stap voor stap

1 De eerste dag dat de Lange Montage begint met het vernieuwen van een badkamer worden er fotos gemaakt van de bestaande situatie. Dit is een badkamer die wij onlangs verbouwd hebben. Deze beelden laten de oude situatie zien.
BadkamerBadkamerBadkamerBadkamer
2 Op het moment dat wij beginnen aan de verbouwing is het sanitair al afgeleverd, zodat we alles kunnen controleren en nameten op juistheid. Staat gereed om verwerkt te worden.Badkamer
3 De eerste werkzaamheden in de badkamer is het verwijderen van het oude sanitair, muurtjes, koofjes, plafond en evt tegels. Vaak plakken wij ook tegel over tegel, dat is in iedere situatie verschillend. Het afval storten wij dan in een container of vaak op een aanhanger en het wordt dan naar een afvalverwerkingsbedrijf gebracht. Zo heeft u geen rommel of bouwafval in en om het huis.
BadkamerBadkamerBadkamerBadkamer
4 Na het ontmantelen beginnen wij met het aftekenen van het nieuwe water, cv, elektra en rioolleidingen. Vrezen, slijpen en uithakken behoord tot deze werkzaamheden. Om stof en vuil zo veel mogelijk tegen te gaan gebruiken wij gereedschap dat op een bouwstofzuiger is aangesloten. Daarna worden de sleuven weer dichtgesmeerd en wordt het eerste sanitair met bekisting geplaatst. Deze werkzaamheden duren ca 2 of 3 dagen.
BadkamerBadkamerBadkamerBadkamerBadkamerBadkamer
5 Nadat alle leidingen op hun positie zitten gaan we beginnen aan de bekisting. Deze worden vaak van lux elementen(plaat) of Itong blokken gemaakt. Natuurlijk is alles op lekkage gecontroleerd en zijn oude afvoeren die weergebuikt worden grondig doorgespoeld zodat alles weer goed open is. Na deze werkzaamheden zitten we vaak al op dag 4 of 5 van de verbouwing.
BadkamerBadkamerBadkamerBadkamerBadkamer
6 Alle installatie werkzaamheden zijn dan gereed en u kunt de konturen van uw nieuwe badkamer al herkennen, immers de badkamer staat gereed om betegeld te worden. Voor dat we gaan betegelen moet eerst alles voorbehandeld worden. Zowel tegel over tegel als ook op andere ondergronden om een goede hechting te bereiken. Daarna beginnen wij met het tegelwerk. Nadat we een tegelpatoon hebben afgesproken worden eerst de wandtegels geplakt. In deze fase zitten we vaak al op dag 7 of 8 van de montage.
BadkamerBadkamerBadkamerBadkamerBadkamerBadkamerBadkamerBadkamer
7 Na de wandtegels is de vloer aan de beurt. Ook de vloer moet mooi egaal zijn en een goede hechting is noodzakelijk. Dit bereiken wij door egaline op de vloer te gieten, alle oneffenheden zijn dan verdwenen en ook maken wij een goede afloop na de douchedrain of evt putje.
BadkamerBadkamerBadkamerBadkamerBadkamerBadkamer
8 Voor dat wij de vloertegels gaan plakken moeten eerst de wanden in de overeengekomen kleur ingewassen worden.
BadkamerBadkamerBadkamerBadkamerBadkamer
9 Als we beginnen aan de vloertegels zitten we ca op de 8 of 9 dag van de badkamerverbouwing. Deze vloertegels werden op elektrische vloerverwarming verlijmd. In de badkamer waterpas en in het douchegedeelte op afschot naar het putje of Drain.
BadkamerBadkamerBadkamerBadkamerBadkamer
10 Nadat de vloertegels uitgehaard zijn kan de vloer in de overeengekomen kleur worden ingewassen. Daarna kan het sanitair en het plafond geplaatst worden. Als laatste komt er een professioneel kitbedrijf die de gehele badkamer gaat afkitten.
BadkamerBadkamerBadkamerBadkamerBadkamerBadkamerBadkamerBadkamerBadkamerBadkamerBadkamerBadkamerBadkamer
11 De gehele verbouwing van u badkamer duurt via de Lange Montage ca 10 werkdagen (2 week)pagina terug

Brederolaan 2a - 9673 GN Winschoten - Tel. 06 25092808 - spencer21@home.nl

Copyright 2008: De Lange Montage